Stále jsme tu, nebojte :-)

13.06.2018 17:52

Pár lidí mi psalo maily s dotazem, zda jsme stále aktivní v potkanářském světě. Nebojte, jsme :-) Jen máme i další "zábavu" než jen potkánky...

Od posledních zde uvedených novinek se u nás odehrálo zas spousta věcí. A jak už to bývá ve světě potkaním, měli jsme radsti a žel i smutky. A tak opět výčet našich radostí i starostí...

16.5. v brzských ranních hodinách jsme přišli o mladého a nadějného samečka Triglava. 13.5. začal z ničeho nic hrozně vrkat a sípat, mazali jsme na veterinu, kde diagnostikovali akutní pneumonii (zápal plic), Triglav dostal injekčně ATB a další jsme vyfasovali domů. Bojovali jsme, pomáhala jsem mu jíst, ještě večer 15. 5. docela papal sám přesnídávku, ale náš milovaný platiňáček to nakonec k ránu vzdal :'( Bylo mu rok a půl pryč. Moc nám chybíš, miláčku...

Velikou nepotkaní událostí, která se stala 19.5. je tolik očekávané narození štěňátek mojí fenky Bernadetty. Máme 5 nádherných štěňátek malých černých kníračů starého německého typu. Ty poctivé malé pracovní pejsky, kteří kdysi hojně brázdili cvičáky mezi velkými bratry ovčáky, dobrmany a rotvajlery. Ty půvabné, svalnaté, štíhlé, malé stájové pinče rustikálního vzhledu a typické drsné srsti. Dnes už jich je jako šafránu po tom, co původní německo- české pracovní linie vytlačily chundelaté gaučové importy z USA a Anglie. Jsem nevýslovně hrdá a šťastná, že se nám podařil uskutečnit další z mých obrovských snů :-) Štěňátka jsou úžasná, chytrá, čiperná a hravá, ničeho se nebojí a zkoumají svět s opravdovým zápalem. Bernadetta je skvělou maminkou. Dělají mi všichni obrovskou radost.

3.6. večer přišla na svět miminka po Divožence a Morlokovi. Máme 11 dětiček- 7 děvčátek a 4 chlapce. Divoženka o miminka příkladně pečuje. Máme miminka standardní i dumbatá, v barvách aguti a černá ve znaku berkshire. Prckové mají 25% divoké krve, mají divokého dědečka. Očekáváme povahově pěkná šídla, která budou vhodná pro lidi, kteří už mají s potkánky nějaké zkušenosti a kteří ocení rozpustilou povahu a osobitý šarm podílového divočáka. Přijímám rezervace na holky i kluky, na mazlíčky i do chovu pro registrované ChS a ČS.

4.6. ráno žel radost z potkaních miminek vystřídal smutek. Zaspinkala navždy naše milovaná "paní Kostějová" Ilesha. Už rok hubená, po mrtvičce nakloněná, po léčení respiraček v chovu jí zůstaly poškozené plíce a tak prakticky půl života provrkala. Ale ten životní elán, no to jste ještě neviděli! Taková byla naše nesmrtelná paní Kostějová. Jakoby čekala, až se zase rozpíská v hnízdě nová generace. A tak odešla... Narozena 26. dubna 2015 :-* Moc nám bude chybět tahle úžasná babča s neuvěřitelně tuhým kořínkem a touhou žít.

No a nejnovější událost, žel také spíš starost, je, že se 10.6. udělal našemu krásnému chundeláčkovi Roderikovi ošklivý absces pod okem. Je to na hlavě, což je velmi nebezpečné a špatně se to léčí. Chudáček hned dostal ATB a musíme denně několikrát vyplachovat :-( Roderik je bez nálady, je znát, že ho to bolí, ale aspoň sám celkem dobře baští. Doufám, že se z toho dostane.

Co se týče plánovaných vrhů, tak spojení Yara x Skaara se žel zatím nekoná. Yara evidentně zabřezla, ale jakmile jsem dala avízo, že očekáváme tento vrh, tak náhle přestala přibírat a splaskla. Takže buď to byla faleška jako blázen, nebo ta mimča vstřebala. Každopádně se chová jakoby se nechumelilo a zase se říjí vesele dál. Dám jí chvilku oddech a zkusíme nakrýt znovu. Yeris s Valeforem po prvním krytí pro změnu také nezabřezla, takže zkusíme ještě další pokus. Plánovaný vrh po June jsem už vzdala, tak se omlouvám všem, kteří chtěli mimi ze spojení June + Skaara.

 

 

 

© 2009 Od Pekelného Strážce - Všechna práva vyhrazena!

Vytvořeno službou Webnode