Dění u Pekelníků

21.07.2016 10:39

Zase máme spoustu novinek, veselých a žel i těch smutných.

V poslední době nás opustila dvě naše milovaná zvířátka.

V pátek 1.7. navždy usnula naše krásná, úžasná, lysinkatá Tarya. Tarya byla maminkou dvou nádherných vrhů. Dala základ naší blazed linii strakáčků a hlavně nám dala strašně moc radosti. Byla jedním z potkánků, na které jsem byla nejvíce hrdá. Zdravá a krásná až do vysokého věku, nikdy netrpěla žádnými nemocemi, neměla jediný nádor, jen ke stáru měla zákal na jednom očičku a krátce před skonem začala hubnout, jak už jí dohánělo stáří. Dožila se krásných 2 let a 9 měsíců. Děkuju Taryo, že jsi tu byla s námi, vzpomínám na tebe každý den.

Dne 9.7. náhle a naprosto nečekaně, při procházce po obýváku skonal náš potkaní krasavec a vrchní mazel Wendol. Jsem z toho zdrcená a úplně v šoku. Přišla jsem z práce a jako obvykle po procházce s čubinou jsem pustila potkany. Běhala celá klec kluků, všechno v pohodě. Jenže najednou takové divné tiché vypísnkutí a šramot. Ohlídnu se a na koberci pod stolkem ležel Wendík, jen zacukal nožičkama a bylo po všem. Na místě byl mrtvý. Netušila jsem, co se stalo. Jsem z toho uplně mimo. Takový pěkný samec v plné síle a najednou konec. Wendík žel neměl žádné potomky, respektive měl ten vrh, který celý požral ten praštěnej kocour Mates, kterého jsem onehdy hlídala. Takže po něm nezůstalo nic. S jeho chovatelkou jsme se ale dohodli na tom, že Wendíčkovo tělíčko zanesu na pitvu, taková šílená a nečekaná smrt, to jednoho velmi vyděsí. Pitvou se zjistilo, že Wendík zemřel na akutní infarkt myokardu.

Miláčkové moji, moc mi tu chybíte...

Ale abychom jen neplakali, musíme jít dál a radovat se z těch, kteří tu jsou s námi :-)

Dne 2.7. jsme vyjeli s Alenkou a Láďou Vocelkovými (ChS Z planety Zubajda) na výstavu 3. Ostravské Šťurování. Ukázat se byly tři naše mladé holky a to Ora Auspicata Leggada, Ejmy od Raubířů a Ostara Od Pekelného Strážce. Všechny tři holky byly vystaveny v kategorii mladá samice- mazlík a všechny si odnesly z výstavy krásné body. Ora 94,5 bodu, Ejmy 95,5 bodu a Ostara 96 bodů. Zlatým hřebem byla naše Ostarka "na bedně" a to rovnou dvakrát. Když si odnesla ceny 3. nejlepší mladý potkan mazlík samice a 2. nejlepší mazlík dumbo uši. Krásné! Výstava byla klidná, domácká, v příjemném prostředí malého kulturáku s hospůdkou. Přes to, že venku panovalo šílené vedro, bylo uvnitř příjemně a potkánci i vystavovatelé a návštěvníci tak měli zajištěný potřebný komfort :-) Já jsem příseděla Percy u posuzování a zapisovala do posuzovacích karet. Příjemné posezení, pokecání a pozastavení, bylo to skvělé, a rádi pojedeme za rok zase. Děkuji pořadatelce Percy za krásnou výstavu :-)

Dále máme změnu v plánovaných vrzích a to tu, že pro Queen Bee měníme ženicha, jelikož Freonek je momentálně nedostupný, respektive jeho chovatelka. Tedy Včelička zůstává doma a jejím partnerem pro první vrh bude  náš Aries. Bohužel z tohoto spojení určitě nevzejdou LH mláďata, ale můžeme se těšit na američánky a snad i minky a platiny ve standardu a velveteenu. Snad už máme nakryto, ale zatím je to jen pár dní, uvidíme, snad se zadařilo.

První krytí Lupiny se nezadařilo a Lupina v úterý měla opět říji, tedy krytí proběhlo ještě jednou, s Ariesem řádila celou noc :-) Kéž už je zaděláno.

Máme volného ihned k odběru posledního chlapečka jménem Prastarý. Krásný černý milouš čeká na svou rodinu :-)

© 2009 Od Pekelného Strážce - Všechna práva vyhrazena!

Vytvořeno službou Webnode