Slavíme kulatiny- 10 let s Vámi :-)

10.05.2019 10:49

Je to neuvěřitelné, ale 16. dubna naše ChS oslavila 10 LET své existence od založení v tehdejším Klubu morčat a drobných hlodavců. Mockrát děkuji všem, kteří se jakkoli podíleli na chodu naší stanice. Všem chovatelům, kteří s námi spolupracovali či nadále spolupracují. Všem poctivým majitelům našich mláďátek, kteří jim dali laskavou péči a pěkný domov. Veterinářům, kteří pečují o zdraví našich ocasatých miláčků. A také všem našim příznivcům, kteří svým činem či jen dobrým slovem podporují a pomáhají naší stanici :-) Jste skvělí a patří vám veliký dík. Bez Vás by nešlo všechno to, co jsme za těch 10 let zvládli. DĚKUJI VÁM VŠEM :-)

A co je u nás nového? Nu... navrátil se nám od původní majitelky po pár dnech chlapeček Chrizar s tím, že bez příčiny kouše všechny v rodině. Nevím, asi jsem divná...přestože jej mám v náručí denně, nikdy mě nekousl, dokonce ani nenaznačil že se mu něco při manipulaci nelíbí. Chová se normálně, dokonce jsem jej začlenila do velké party dospěláků a po prvním dni, kdy se s kluky přetlačoval packami a lítal po kleci, zapadl mezi ostatní a dnes o něm skoro nevím, nepere se, neprudí, ani se nijak ostatních nebojí, normálně chodí k misce žrát s ostatními, spí s nimi v hamaku... Opravdu nevím, kde u původních majitelů nastala chyba. Už Chrizara nebudu posílat do jiné rodiny, zůstane doma a hotovo. Nakonec jej přeci jen do budoucna v chovu využiju.

A dále dvě radostné zprávy:

Změna samečka Carevně prospěla a povedlo se- 1. května Edgarovi porodila 11 mláďátek. Dvě byla menší a nenapila se, bohužel do druhého dne zmizela z hnízda. Zbylých 9 špuntů krásně prospívá. Máme 3 chlapce a 6 slečen- standardy a velveteenky v barvách černá a americká modrá, znaky solid, berkshire a jeden hooded kluk.

6. května nadělila Grýla Yettimu 7 dětiček- 3 chlapečky a 4 děvčátka, rovněž všichni hezky papají a rostou. Zde bychom měli mít i dlouhosrsté prcky :-)

Přijímám rezervace na mimátka do chovu (pouze pro ChS a ČS) a samozřejmě na skvělé mazlíčky :-)

A bohužel dnes máme i smutek. Naše krásná chlupatá bábinka June odešla na Druhý břeh- usnula v hamaku mezi ostatními kamarádkami... neměla nádor, vcelku jí na ten věk i nožky sloužily, nebyla hubená, jen už srst měla prořídlou, byla klidnější a mazlivější a ten moudrý pohled naznačoval, že je to už stařenka- do posledního dechu zdravá. Byly jí 2 roky a 5 měsíců. Naše krásná, něžná June...moc mi tu chybíš...

 

 

© 2009 Od Pekelného Strážce - Všechna práva vyhrazena!

Vytvořeno službou Webnode