Nějak se nedaří...

05.11.2017 23:40

Delší odmlka v aktualizaci webu znamenala mé časové vytížení a ,přiznám se, mou ne příliš velkou ochotu zasedávat za PC v nočních hodinách, když přes den nebyl čas. Podzim se svými ponurými dny se v přeneseném smyslu snesl i na naši stanici. Máme marody, měli jsme i ztráty...

1.10. Bojovník nejspíš bojoval a zranil si oko. Pomohl bylinný macerát v borové vodě, kterým jsem mu několikrát denně očko kapala.

17.10. se Ursusovi vyvrbila boule na levé straně krku. Pár dní se čekalo, co z toho vyleze a hle- absces. Takže stále čistíme a čistíme. Ursík je z toho celý nešťastný. Když mu to několikrát denně "morduju", zoufale píská a po pár dnech těchto procedur už se dokonce vyhýbá mojí ruce, když ho potřebuji chytit a začal se bát. Navíc si ten absces stále škrábe do krve a šmudlá packou a podle toho to teď taky vypadá- musela jsem přistoupit k léčbě pomocí ATB :-( 

Také jsme měli nějaké "podzimní kašílky"- Ejmy, Ilesha a Orden docela dost pšíkali. To jsme ale zaléčili Pekelnickými bylinkami a sirupy, medem a vitamíny. Naštěstí už je to ok.

Vichřice, která zasáhla i území na pomezí Čech a Moravy, si s sebou odnesla i životy dvou našich potkaních stařečků.

V sobotu 28. 10. usnula napořád naše Ginette. Již byla hubená jako lunt a bylo na ní znát důstojné stáří, avšak do poslední chvíle to byla naše uskákaná a čilá myška, která běhala a chodila na svůj věk parádně. Dožila se 2 let a 9 měsíců.

V neděli 29.10., když příroda ukázala svou sílu, vichřice zesílila a strhávala k zemi bez rozdílu staleté stromy i střechy, tehdy si k sobě zavolala i našeho Chagálka. Spinkal v hamaku, s ocáskem stočeným přes čumák, přesně tak, jak to vždy dělával. Bylo mu 2 roky a 6 měsíců.

Ginettko, Chagálku, chybíte nám :'(

Bellarka, kterou trápil zánět v uchu, se poctivě léčila. Podstoupila výtěr z ouška, protože jí první ATB kapičky vůbec nezabraly. Po kultivaci a citlivosti jí byly nasazeny nové ATB. Zabraly, ale žel ne na dlouho. Dnes, tedy po 4 dnech od dobrání poslední dávky, se hnis začal tvořit znovu. Ne moc, ale je tam. Žel to vypadá na chronickou otitidu. Hodláme léčit znovu a také chci vyzkoušet altrrnativní léčbu. Zdá se mi, že chemie je čím dál bezmocnější. Bellarka už nejspíše zůstane doma.

Mám ale i dobrou zprávu. Bossirek se z toho strašného abscesu po kousanci již zcela zotavil. Vše se pěkně zhojilo a zacelilo a jizva po ráně na tváři začíná zarůstat srstí :-)

Co se týče plánovaných vrhů, tak se stále nedaří nakrýt Adalind a Thalii. Thalia po posledním krytí přibrala, myslela jsem, že to klaplo, ale nejspíš si z nás jen udělala legraci, protože už týden váží téměř stejně. Budeme zkoušet dál. Rovněž se uskutečnilo krytí Divoženky. Tam to vypadá slibně a váha jde nahoru. Je to ale ještě brzy na nějaké závěry, držte nám palce.

No, i takto může vypadat podzim v ChS - není vždy vše růžové...

 

 

 

© 2009 Od Pekelného Strážce - Všechna práva vyhrazena!

Vytvořeno službou Webnode