Léčba zabírá...

11.12.2016 14:41

Tak píši lepší zprávy. Léčba zabírá. Vrh R2 je již zcela v pořádku, S2 také, jen Shifu ještě sem tam pšíká. Vrhy T2 a U2 už také skoro všichni bez příznaků. Většina dospěláků taktéž. Zatím nejhůř jsou na tom nejmladší miminka V2. A není divu, léky mají v napaječce rozpuštěné v čaji a špunti začali sami pít teprve před pár dny. Tedy nyní berou ještě antibiotické kapičky, které jim 2x denně aplikuji na nos. Snad rychle zaberou.

Pomalu začnu fotky prcků dávat na web, následující týden už si můžou lidé vybrat své prcky z vrhů T2 a U2.

Mazlíčkáři, kteří mají rezervováno z vrhu S2 se mohou již se mnou pomalu domluvit na odběru. Jen Shiffu (který je ještě volný), stále ještě musí zůstat doma, až mu léky zaberou úplně, ale je možné si ho rezervovat.

Chovatelé, raději ještě chvilku strpění, až léky zaberou i našemu vrhu V2, abychom zažehnali možnost nakažení Vašeho chovu. Nechci nic podcenit.

Naštěstí jsme však dostali správné léky hned napoprvé. Velké díky patří MVDr. Tenorové a MVDr. Šperlichovi z Lanškrounské + Svitavské kliniky a MVDr. Jeklovi z VFU Brno.

Výsledky kultivací z výtěrů odhalily běžné bakterie, které mohou vyvolat respirační onemocnění. Kdo by chtěl vidět přímo výsledky kultivací a citlivosti, jsou u mě k nahlédnutí na požádání.

Vzhledem k tomu, že mám celý chov po ATB a někteří, zejména miminka V2 léky ještě berou, trvá zákaz návštěv u nás doma. Tedy odběr miminek S2 proběhne buď v Moravské Třebové na adrese Karla Čapka 9 (bývalé sídlo ChS) nebo někde ve městě ve Svitavách, případně v hale vlakového nádraží (je tam teplo), protože mnoho lidí k nám pro potkánky jezdí vlakem. Ti, kteří chtějí odběr v Brně, nechť mi to ještě připomenou. Odběr v Brně bude možný v týdnu před Vánocemi, ještě upřesním datum.

Žel máme i ztráty. V poslední době odešli dva naši staroušci.

2.12. ve večerních hodinách odešel náš poslední kluk z Markovo potkaní party- náš úžasný "Pan Potkan" jménem Xedron. Vrátil se mu již jednou léčený zánět pod zubem a tentokrát se mu stal osudným. S Xedronem jako by odešlo něco roky starého. Cosi, co nedokážu popsat slovy. Dožil se úctyhodných dvou let a 10ti měsíců. Děkuji Markovi za láskyplnou péči nejen o Xedrona...

Den nato, 3.12. k ránu usnula věčným spánkem naše Dorka- už delší čas hubená a slepá, ale k lidem vždy mazlivá babča. V lednu by Dorka oslavila tři roky- dožila se téměř dvou let a 11ti měsíců.

Miláčkové moji, chybíte mi...

 

 

 

 

© 2009 Od Pekelného Strážce - Všechna práva vyhrazena!

Vytvořeno službou Webnode