Fotky prcků z vrhu Z2 na webu... a další aktuality z ChS

09.07.2017 22:25

Dnes jsem fotila mláďátka z vrhu Z2. Dvojčátka nám krásně rostou a dělají mi velikou radost. Můžete se pokochat fotkami v sekci "Pekelníčci k odběru" pod písmenkem Z2. Prckové z vrhu Y2 jsou rovněž kouzelní a stále jako ovečky kudrnatí a chlupatí.

Mimča z obou aktuálních vrhů jsou již zadaná.

Žel máme smutné zprávy. Dnes někdy během noci nebo nad ránem umřela naše Rasputinka. Ještě večer, jak jsem krmila, tak normálně chodila a baštila, vypadala jako obvykle. A dnes ráno spinkala už napořád. Byla to hodná holka, miloučká, čím starší, tím hadrovitější a klidnější. Poslední dobou byla pomalejší a taková rozvážná, hodně spala...prostě stařenka. Jinak žádné zdravotní potíže neměla, žádné nádory ani zákal na očích nebo špatné nožky. Chodila pěkně, nebelhala se, jen už sunula ocásek za sebou. Když jsem na podzim měla v chovu Stafylokoka, tak Rasputinka samozřejmě byla přeléčena ATB jako všichni ostatní, ale byla jedním ze zvířat, kteří neměli vůbec žádné příznaky, ani nekýchla. Zdravé zvířátko. Exteriérem byla trošku zvláštní, hlavičku měla klabonosnou, což je dost nezvyklé. V kombinaci s dumbo ušima obzvlášť. Modrá barva jí působením husky efektu vybělala a kolem druhého roku už vypadala spíš jako albín. Ač ona sama nebyla zrovna výstavní kousek, její potomci a vnuci sklízejí na výstavách úspěchy. Dožila se krásných 2 let a 7 měsíců. Rasputinko, chybíš nám...

Starosti mi dělá i naše Lupina. V pátek 7.7. jí strašně napuchla levá tvář, byla naježená a seděla v koutku a vypadala jak smutný buldok. Tak jsme zas měli výlet na veterinu. Z vnější strany tváře žádné viditělné zranění nebylo. Když se jí na tu tvář sáhlo, hrozně plakala. Lupině jsme museli dát mírnou sedaci, aby se vůbec dala vyšetřit dutina ústní. Byla zjištěna uvnitř tlamy vlevo zapíchnutá osina z krmiva, která tam začala hnisat. Celé se to muselo dostat ven a vyčistit hnis. Dostala injekčně ATB a analgetika na bolest. Žel se nám stále nedaří Lupinu rozpapat. I přes léky proti bolesti jí není dobře, zaleze si do kouta a pospává. Sem tam si lízne tvarohu, utře si čumáček packou a zas jde od toho. Dnes jsem jí dávala trochu rozmixovaného vývaru ze zeleniny a kuřecího masa a trošku Calopet pasty stříkačkou přímo do tlamičky. Ale brání se tomu, píská, odstrkuje mě packami a nic nechce. Vidím na ní, že hubne. A sama nechce ani pít z napaječky. A to není dobře :-( Budeme bojovat. Doufám, že se jí udělá brzy lépe.

Dále plánujeme miminka ze spojení Vendeta x Morlok. Krytí právě probíhá, Vendeta s Morlokem nyní sdílí společnou klec.

V pořadí je i plánovaný dlouhosrstý vrh ze spojení June x Ďábel a další genový ze spojení Adalind x Bojovník.

 

 

© 2009 Od Pekelného Strážce - Všechna práva vyhrazena!

Vytvořeno službou Webnode