Další novinky!

12.05.2011 18:59

Delší dobu jsem neměla čas na aktualizaci stránek. Tedy co se událo za poslední 2 týdny:

28. dubna prodělala mrtvičku naše June, zasloužilá mamina našich vrhů A a B. Za své necelé dva roky života byla co se týče zdraví naprosto bezproblémová. Juninka dostala včas kortikoidy a vitamíny, které jí velice pomohly. Má stále nepatrně hlavičku ke straně a zadní nožky mají o něco sníženou koordinaci, ale June je naše statečná holka a vše zvládla na výbornou. Baští jak bagr, zase šplhá do vyšších pater na hamak, dělá chůvu vrhu D a řádí s prcky jako by se nechumelilo. Jsme moc rádi, že to tak parádně zvládla:-) Přejeme jí, ať je tu s námi ještě hodně hodně dlouho. 

Dále... Cid, prcek z vrhu C, nakonec nepůjde "do služby", ale zůstane doma. Totiž občasné pšíkání mu po nachlazení zůstalo. Byl přeléčen dvěma druhy antibiotik a přesto pšíká dokonce i po injekcích Baytrilu, coz znamená že tam není zánět, ale je tam nějaký jiný problém. Ani porfyrin z nosíku mu neteče. Plíce má na poslech čisté. Nevrká, nechrchlá nijak hrozně. Nechali jsme pro jistotu udělat i sono, ale to také nic neodhalilo. Jedná se pouze o nadměrnou tvorbu hlenu v horních cestách dýchacích. Vzhledem k tomu, že nyní podestýlám papírovým skartem, můžu vyloučit i alergii na prašnou podestýlku nebo siličnaté hobliny. Takže jinak zdravé zvíře prostě pšíká a 4 veterináři ani nepřišli na to proč. Třeba se Cidovo tělíčko časem umoudří a přestane nám pšíkat.

Veliké díky patří zejména MVDr. Gorošové, která nám zde v novém prostředí ve všech našich strastech a bolístkách ochotně pomáhá a odkazuje nás na další veterináře a specialisty, protože jsme tu ještě nikoho neznali. Díky ní vše zatím proběhlo hladce. 

© 2009 Od Pekelného Strážce - Všechna práva vyhrazena!

Vytvořeno službou Webnode